Tuesday, June 21, 2011

Monday, June 6, 2011

Estat del Projecte

A continuació farem un resum de l'estat del projecte The Pyxis Project i de les tasques que incialment s'havien estimat i que no es realitzaran en aquesta versió del projecte.


Interfície Android (65%)
Pantalles de l'aplicació : Estan totes les pantalles definides i realitzades.
Interfície Google Maps: Els mapa i la visualització de punts ja està realitzada.
BD Android: Falta la gestió amb la BD del terminal per tal de guardar els punts del mapa.
Protocol: S'està implementant el protocol de comunicació amb els serveis Web del Servidor


Captures de l'aplicació Android:



Interfície Web (70%)
Disseny gràfic de les planes web realitzada (S'adjunta captura d'exemple)
Buscador amb suggerències realitzat.
Comunicació amb els serveis web definida.




Servidor (db + webservices + protocol) (80%)
Interconnexió amb la BD realizada.
Missatges de comunicació amb mòvil i plana web definits i implementats.

Web service
Respuesta OK
Respuesta ERROR
login (String userID, String password)
XML con el ID de sesión del usuario
ERROR
logout (String userID, String sessionID)
ACK
ERROR
keepalive (String userID, String sessionID, String connectionState, String actual_latitude, String actual_longitude)
Si estado = IDLE: ACK
Si estado = ONLINE: XML con coordenadas, id y nombre de los contactos cercanos
ERROR
changePosition (String userID, String sessionID, String actual_latitude, String actual_longitude)
ACK
ERROR
getProfile (String userID)
 XML con el perfil de usuario/contacto completo (ID, nombre, URL foto y listado de links)
ERROR


Estructures de dades en xml definides i implementades.
Protocol de comunicació definit i parcialment implementat.
A continuació adjuntem una captura amb l'explicació del protocol de comunicació:


Tasques que no es duran a terme:
En principi s'havia pensat realitzar una aplicació de reconeixement facial mitjançant OpenCV. Aquesta aplicació no és durà a terme o potser es realitza una versió minimitzada d'aquesta aplicació.

Tuesday, April 5, 2011

Escriptori virtual Citrix

En aquest post parlarem de la prova pilot de l'escriptori virtual Citrix en la que participem.

Creiem que l'escriptori virtual Citrix es una bona idea però que ara mateix no li podem treure tot el suc. En el nostre cas en el que ara mateix fem servir sempre els mateixos programes ens sentim mes còmodes amb el nostre propi ordinador configurat a la nostra manera.

On si que creiem que seria molt útil es per a fer practiques puntuals on es necessita instal·lar un software en concret que només s'utilitzarà un o dos dies en una assignatura, ja que així ens estalviarem de instal·lar-lo i des-instal·lar-lo en el nostre ordinador juntament amb tots els problemes derivats que podrien aparèixer i d'aquesta manera podríem acabar els treballs desde casa i no haver d'anar a hores extraescolars a la universitat.

També seria molt útil per a poder accedir als diferents recursos i documents ens els que només es pot accedir des de la xarxa de la universitat, i així no haver d'entrar mitjançant un proxy.

JC EDIT:
Jo també crec que facilita el treball amb software de programació que requereixi llicència. Personalment, ho trobo bastant útil pels estudiants que hagin de fer pràctiques amb Matlab, Maple, P-Spice, Proteus, ADS, etc. ja que no és necessari que s'instalin aquest software amb les llicències.

Amb el temps, considero que l'escriptori virual hauria d'evolucionar cap al substitut dels PCs del laboratori. Tot hauria d'estar en aquell núvol, de forma que des de qualsevol lloc es pogués treballar amb el programari.

Monday, March 28, 2011

Saturday, March 19, 2011

APLIC 3: El perfil andante

En Pau es un noi bastant vergonyós que estudia a l'EETAC, i que un bon dilluns prenent un café entre classe i classe a les escales del bar amb uns companys, es fixa amb una estudiant molt guapa que està just a l'altre banda de les escales. Li agradaria dir-li alguna cosa i així intentar conèixer-la i poder fer una bona amistat, però li fa molta vergonya decideix deixar-ho estar per un altre dia.

Al arribar a casa es connecta a l'Atenea per penjar un treball i aleshores s'enrecorda de la noia d'abans i decideix intentar buscar-la entre tota la gent que hi ha a l'Atenea, intentant-la reconèixer per la foto i així poder enviar-li un missatge o saber el seu nom per buscar-la pel Facebook i agregar-la. Va passant pagina per pagina però no l'arriba a reconèixer i tot trist o deixa estar.

Al llarg de la setmana ell i els seus amics es fan ressò d'una nova xarxa social que s'està fent famosa a l'EETAC i que disposa d'una aplicació molt interessant per als mòbils que evoluciona tot el tema de les xarxes socials fins a un nou nivell. En Pau i tots els seus amics decideixen registrar-se a aquesta nova xarxa social durant el cap de setmana.

Quant en Pau es registra es fa un petit perfil on posa el seu nick, nom, les assignatures que fa i els seus interessos entre d'altres dades, i també posa enllaços al seu Facebook, Twitter i Linkedin. Un cop definit el seu perfil, defineix la privacitat que li dona a cada una de les dades que ha posat indicant si ho pot veure tothom, sols amics o amics dels seus amics.

El següent dilluns mentre pren un café, en Pau torna a veure la noia de la setmana passada i decideix posar a prova la nova aplicació de la xarxa social que s'ha instal·lat. Treu el seu mòbil i l'enfoca cap a la noia per veure si també té l'aplicació instal·lada. Amb realitat augmentada apareix a la pantalla del seu mòbil un punt just on està situada a noia, la qual cosa vol dir que la noia també està a la xarxa social i te l'aplicació instal·lada.

En Pau tot content apreta sobre el punt i li apareix el perfil que la noia te com a públic, veu que l'ha posat bastant restringit però li pot enviar un missatge. Ella veu el missatge i sonriu perquè tambè s'havia fixat en el Pau, li respon i l'agrega com a amic, començant d'aquesta forma una bonica relació.

Mentre en Pau està intentant lligar amb la noia que ha conegut amb l'aplicació, en Victor, un dels seus millors amics que també s'ha instal·lat l'aplicació, es posa a mirar el llistat d'estudiants que tenen l'aplicació instal·lada i que es troben en un curt radi al seu voltant, i fa passar l'estona mirant els perfil i els interessos de cada un. Amb tot això, descobreix que al perfil hi ha una secció anomenada busco/ofereixo i decideix posar que ofereix classes de repàs de física als estudiants de l'EETAC que ho vulguin.

Quant va de camí a classe, el mòbil d'en Victor comença a pitar, i veu que es l'aplicació que l'avisa que ha detectat que aprop seu te una coincidència d'algú que ha posat al seu perfil que necessita classes de repàs de física, i li decideix enviar un missatge per quedar ara mateix i parlar del tema ja que estan ben aprop.

L'Eduard ja ho té més clar


L'Eduard és un alumne de Telecomunicacions de l'escola EETAC que acaba d'arribar d'un tortuós camí d'exàmens, selectivitats i proves d'accés.

Ell està il·lusionat ja que acaba de començar una nova etapa en la seva vida i vol aprofundir en tots els aspectes que li ofereix el nou Campus Universitari on acaba d'entrar. Busca informació a la web de l'Escola, és soci de l'Univers i sap que existeix un 'tauler' virtual d'anuncis dins la intranet de l'Escola. Tot i així li sembla que la informació està molt dispersa i que per cada event ho ha d'apuntar a la seva agenda, i pensa que hi haurà cops que se li podrà passar alguna informació interessant. Per això, va descarregar-se una aplicació per mòbil amb la qual tenia tota la informació ordenada i estructurada.

Ja fa poques setmanes que ha començat el quadrimestre de tardor, el primer de la seva carrera. Surt de casa seva i es dirigeix cap a l'Escola en tren. Quan arriba i passa pel costat de l'edifici de la biblioteca, l'aplicació fa sonar el mòbil i li mostra un event: "#ConferènciaEETAC: Les TIC i el sector aeroespacial. Conferència sobre les noves tecnologies aplicades al segment de vol i control de satèl·lits adreçats a oferir serveis DVB". L'Eduard clica a sobre del títol, i se li obra una pantalla on hi ha tota la informació sobre la conferència: aula, ponents, temàtica detallada, horari, recomanar i confirmar assistència. Confirma assistència i la recomana als amics que la aplicació li mostra que tenen aquell mateix interés particular que ell. Una vegada ha acabat l'event, el puntua bé de forma que l'Escola sap que no només ha estat un èxit d'assistència, si no que també ha set interessant pels assistents.

Quan surt, ja és hora de dinar i consulta l'aplicació per saber si hi ha cap oferta al bar o quin és el menú que hi ha avui. Decideix que escollirà l'oferta del bar i just abans de guardar el mòbil li arriba una altre alerta: "#Pachangas1AM: Demà dimarts al Club Castefa de Baix partit entre 1AM11 vs 1AM12, ja som 4, ens queden 4 més!" L'Eduard no espera ni un moment, obre l'event al seu terminal, mira a quina hora és i confirma assistència. Sap que en Toni i l'Albert també estarien interessats de forma que els hi recomana l'event, buscant els seus noms de la llista que surt a l'aplicació d'amics que hi podrien estar interessats. Com que no sap on és això, clica a sobre del nom Club Castefa de Baix i veu la seva localització a sobre del mapa.

Finalment, abans d'acabar el dia, consulta el desplegable Agenda de l'aplicació i veu que hi ha una nova entrada: "#RocketEETAC: D'aquí un més concurs de coets a l'Escola. Inscriu-te i participa. Disciplines disponibles: Propulsió, Control i Guiatge, Programació." Al obrir l'event, recomanat per un estudiant que acumula un gran nombre de punts positius per recomanar i organitzar events interessants, veu que es tracta d'un concurs de tirar un coet i fer que en acabar-se el combustible, desplegui un paracaigudes i caigui a sobre d'un punt determinat. L'equip que faci diana guanya. Al desplegable hi apareixen les direccions de contacte dels alumnes organitzadors, així com els habituals confirmar i recomanar. Mitjançant l'aplicació es posa en contacte amb els organitzadors, de forma que en uns dies ja comenci a col·laborar amb ells.

Thursday, March 17, 2011

APLIC 2: Chain Experience

L'agnès és una alumne de l'EETAC que vol compartir coneixements i moments amb els seus companys de Campus. Comença a pensar idees de com la gent de l'escola pot compartir experiències mitjançant l'intercanvi de favors.

De sobté li ve al cap una idea fantàstica! UNA CADENA DE FAVORS

Comença a donar-li voltes a la idea i com que és una noia que li agraden les noves tecnologies i les possibilitats que ofereixen els nous smartsphones pensa en una aplicació per a mòvils desenvolupada sobre el sistema operatiu Androïd.

L'aplicació consistiria en una espècie de fòrum on la gent poguès oferir serveis del tipus clases de guitarra, clases de reforç, etc... i podria especificar si està interessada en alguna cosa en concret.

La gent tambè podria quedar per tal de compartir cotxe, o una cerveseta al bar...

També disposaria un apartat on la gent poguès demanar coses que estiguès buscant i altres persones que potser no havien ofert aquest servei estiguessin disposades a donar-lo.

Els usuaris de l'aplicació mantindrïen un ranking per tal de saber quin són els usuaris més actius, els que han intercanviat més favors i de millor qualitat.

En conclusió, seria una bona manera que la gent del Campus es conegui millor a travès d'una aplicació que permeti compartir experiències mitjançant una cadena de favors.

Tuesday, March 15, 2011

APLIC 1: El pajarillo del campus


L'Eduard és un alumne de Telecomunicacions de l'escola EETAC que acaba d'arribar d'un tortuós camí d'examens, selectivitats i proves d'accés.

Ell està il·lusionat ja que acaba de començar una nova etapa en la seva vida i vol aprofundir en tots els aspectes que li ofereix el nou Campus Universitari on acaba d'entrar.

Comença a buscar informació sobre les activitats que es fan al campus, com ara conferències, col·loquis a la biblioteca, activitats dels alumnes de cursos superiors i es dona compte que la informació està dispersa (webs de l'escola, biblioteca, facebooks, twitters, ...), poc organitzada, no arriba amb facilitat als estudiants i moltes vegades aquesta informació arriba tard (un cop ja s'ha realitzat l'activitat).

Comença a socialitzar-se amb els companys que ja porten uns anys a la Universitat i coneix a un grup de gent que està cursant l'assignatura de DXAT de la enginyeria de Telecomunicacions i del MASTEAM i entre tots pensen una idea d'una aplicació per a mòbils que puguin solucionar totes aquestes mancances de les activitats de la Universitat.

En una reunió al bar, entre "begudes no alcohòliques" comencen a llançar idees per a aquesta nova aplicació:

- L'aplicació ha de funcionar com un twitter amb tags oficials (sala_conferencies, biblioteca, castelldefesta...) on la gent es pugui subscriure's i rebre informació en el mateix moment que la publiquen.
- Com a usuaris del servei, també volem crear tags, encara que no siguin oficials, per a poder informar de les coses que estem fent a la Universitat.
- Volem poder comentar aquests events i qualificar-los, per tal que altres usuaris tinguin més informació.
- L'aplicació també podria tenir un apartat per als nostres amics per tal de poder parlar entre ells.
- Quan la gent passi pel costat d'un punt d'interès se li hauria de descarregar la informació corresponent al punt d'interès sense que suposi cap tipus d'inconvenient per al usuari.
- Informarció sobre la RENFE, incidències, horaris més comuns, etc...

L'eduard, com a nou alumne de la escola, té algunes inquietuds diferents als alumnes que ja porten uns quants anys a l'escola.

- A vegades li costa trobar els llocs on es realitzen aquestes activitats i li agradaria disposar d'un mapa que informés de la posició de tots els events i que la aplicació li proporcionès una opció d'"anar al lloc".

Un altre dels aspectes que volen remarcar de la aplicació, és que es tracta d'una aplicació a la que se li poden afegir nous complements fàcilment, i que inicialment s'ha pensat circumscrita en un campus Univerrsitari, pero que és fàcilment extensible per a un conjunt d'escoles d'una universitat o, perquè no, de tota la comunitat universitària de Catalunya.

Finalment, es posen d'acord amb una conclusió, la informació ha de ser de fàcil accès i ha d'estar ben organitzada per a una fàcil consulta en tot moment.